11 Şubat 2013 Pazartesi

İklim Takımları İzmir'de

Uluslararası Genç Liderler Akademisi ve EKOIQ İşbirliğinde hazırlanan İklim Takımları iklim değişikliği farkındalık eğitimi İzmir'de gerçekleştirildi.
10 Şubat 2013 tarihinde İzmir Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi'nde gerçekleştirilen eğitim İklim Takımları Eğitmeni Evrim Polat tarafından verildi.
Yaklaşık 15 katılımcının katıldığı eğitimde,
Habitat Nedir?
Bütüncül Ekolojik Yaklaşım
Küresel iklim Değişikliği
Türkiye'nin Biyolojik ve Ekolojik Zenginliği konu başlıklarında eğitimler gerçekleştirildi. Eğlenceli ve sıcak bir ortamda geçen eğitim sonrasında katılımcılar iklim değişikliği konusunda bilinçlenmiş olarak ayrıldılar.

İzmir Uzun Yaz Döneminden Şikayetçi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK TÜSSİDE’nin ortaklaşa yürüttüğü İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişikliğine Uyum Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi kapsamında Edirne, İzmir, Trabzon ve Konya’da düzenlenen İklim Değişikliği ve Uyum Çalıştayları tamamlandı.

Yerel temsilcilerin, üniversitelerin, çevre ve iklim ile ilgili konularda çalışan enstitü, kurum ve kuruluşların, üniversite öğrencilerinin katıldığı çalıştaylarda iklim değişikliğinin etkileri ve çözüm önerileri tartışıldı.
Çalıştay sonuçlarına göre, iklim değişikliği dendiğinde katılımcıların aklına gelen ilk kavramlar kutup ayısı, tufan, kasırga gibi ülkemizde rastlamadığımız ancak küresel ısınma, iklim değişikliği ile özdeşleşmiş küresel simgeler oldu.
İzmir çalıştay katılımcıları uzun yaz mevsimi, karbon ayak izi, su kaynaklarında azalma, geri dönüşüm gibi kavramları daha çok vurguladı.