Kitap


dunyanin-durumu-2011-kolektif 
DÜNYANIN DURUMU 2011

Dünyadaki besin sistemi dönüm noktasına geldi. Yeşil Devrim'den neredeyse yarım asır sonra bugün bile çok sayıda aile hâlâ kronik açlık çekiyor. Hükümetler, uluslararası yatırımcılar ve kurumlar tarafından yenilikçi ve sürdürülebilir tarımsal gelişmelere yapılan yatırımlar ise düşük seviyelerde.

Worldwatch Enstitüsü'nün "Gezegeni Beslemek" takımı iki yıl boyunca, açlığın sürekli ve en yoğun yaşandığı Sahra Çölü'nün güneyindeki yirmi beş ülkeye gitti. Çiftçilerin, gönüllü kuruluşların, üniversitelerin ve hatta tarım şirketlerinin deneyimlerinden zengin bir inovasyon definesi ortaya çıkardı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin önlenmesinde yaşlı kıta Afrika'nın rolünden, şehirlerde insanları besleyen kent çiftçilerine kadar çok sayıda küresel ders edindi.

Dünyanın Durumu 2011: Gezegeni Besleyen İnovasyonlar, sulama teknolojisindeki yeni yöntemlerden tarımsal politikalara kadar tarımdaki yenilikleri değerlendiriyor. Açlık ve yoksulluğun ortadan kaldırılması için hükümetlerin, vakıfların ve bireylerin gösterdiği çabaların rehberliğinde, sürdürülebilirliğin, ürün çeşitliliğinin ve ekosistem sağlığının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.



 


100 Yeşil Adım

Az kirleten, çok kirleten ve hiç kirletmeyen; herkes aynı havayı soluyor. Bir an önce kendimize şu önemli soruyu sormalıyız artık: "Gezegen için, gelecek için ve aslında bugün için ne yapabilirim?"
İçinizden, "bir şeyler yapmalıyım" diyor, fakat doğayı anlama ve koruma etkinliklerine, üzerinizdeki iş yükleri nedeniyle zaman bulamıyorsanız Hava, Su ve Toprak İçin 100 Yeşil Adım isimli kitap iyi bir başlangıç noktası sunuyor.
Bu yeşil rehber günlük faaliyetlerinizi yürütürken hem evinizde hem de işyerinizde doğayı korumak amacıyla pek çok şey yapabileceğinizi kanıtlıyor.
Yapmanız gereken, sadece sürdürülebilir bir yaşam için 100 somut adım atmak.