31 Aralık 2012 Pazartesi

UGLA İklim Takımları Yalova Okul Öncesi Eğitim Çalışması

Uluslararası Genç Liderler Akademisi İklim Takımları kaptanı Ömer ÇİFTÇİ ile birlikte Tuba Çoban ve Ozan Onur Okumuş 27 Aralık'ta Yalova'da iki tane okul öncesi sınıfta Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği konusunda çocuklara eğitim verdiler.
Eğitimin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.
Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği tarafında yürütülen Uluslararası Genç Liderler Akademisi (UGLA) kapsamında faaliyet gösteren İklim Takımları, yürüttüğü proje ile Türkiye'ninbirçok yerindeki İklim Kaptanlarıyla birlikte ilkokul ve okul öncesi yaş grubuna yönelik iklim değişikliği konusunda eğitimler düzenleyerek, bilinçlendirme faaliyeti düzenlemektedir.
İklim Takımları 5-12 yaş arasındaki çocukların iklim değişikliği konusunda farkındalığa sahip olmalarının büyük bir öneme haiz olduğuna inanmakta ve bu yaş grubundaki çocukların çocuk-aile-toplum bilinçlendirme zincirinde en etkili halka olduğunu düşünmektedir. UGLA İklim takımları, iklim değişikliğinden etkilenecek ülkelerin başında gelen Türkiye'de iklim değişikliği konusunda aktif olarak çalışan gençlerden müteşekkil bir gruptur.